Om Anne M

Varm design heter egentlig Varm design fra Anne M Fjeld – og M-en står for Merete … uten h 😉

Jeg har alltid brukt strikking eller annen kreativ aktivitet som et slags fristed i hverdagen. Det er et sted hvor hjernen får hvile og utløp for det meste av frustrasjon som måtte dukke opp, en måte å sortere hodet på. Jeg er en dame som har levd siden 1969 og har vokst opp i et sånn passe småborgelig hjem med masse kjærlighet, akademiske foreldre og masse kreativitet. Et av minne sterkeste minner fra barndommen er det kjempelange kjøkkenbordet, som det i ettertid viser seg at sannsynligvis var 180 langt. Uansett det jeg husker er at rundt det kjøkkenbordet satt det svært ofte 3 stk små Fjelder og et par store Fjelder gikk til og fra. Den kvinnelige store Fjelden hadde som regel en bakst, eller et tonn med hjemmelagde kjøttkaker på gang.

Jeg har ikke fått den hjemmelagde mat-greie helt inn i fingrene, men resten av den kreative delen har satt seg godt. Så godt at da jeg for 4 år siden traff den mye omtalte veggen, var det det kreative som ble veien videre. Jeg gikk fra et å jobbe med språk og markedsføring i et stort globalt medisinsk firma til å jobbe med språk, markedsføring, design, kundebehandling, nettbutikkuvikling i et lite strikkedesignfirma – mitt eget Varm design.

Jeg har alltid brukt strikking eller annen kreativ aktivitet som et slags fristed i hverdagen. Det var et sted hvor hjernen fikk hvile og utløp for det meste av frustrasjon, en måte å sortere hodet på.

Varm design har som mål å spre strikkeglede og mestringsfølelse. Målet er at når du har strikket et Varm design-plagg skal du sitte med følelsen av du har laget noe du kommer til å “bruke opp”, du skal føle glede og mestringsfølelse og ikke minst ha lyst til å lyst på et nytt strikkeprosjekt – enten det er til deg selv, din bedre halvdel, barn eller en annen du er glad i.

Jeg tror at #allekan, hvis de vil. Det forutsetter dog at man tar seg tid og ikke minst gir seg selv tid til å prøve og feile, spørre og få hjelp. Jeg vil gjerne hjelpe til på veien, så mine design er laget slik at de fleste kan få dem til, med litt støtte. Jeg bruker ingen forkortleser i oppskriftene og jeg skriver ting helt ut, ideen er at alle dere som har veldig lyst, men tror dere ikke kan også skal ha muligheten til å prøve dere – og få det til. For de som allerede er drevne så kan det kanskje virke som mange ord, men dere kan jo allerede strikke, så dere kan fint hoppe over noen ord 😉

 

Jeg har strikket et utallig antall jakker og fikk en kveld for noen år siden den lysende ideen å lage et teppesjal av restegarn til en venninne. Saken er den at restegarnet ble tomt svært fort, så en tur i garnbutikken måtte til. Resultatet var verdens fineste sjal – synes jeg i alle fall selv – laget med noe restegarn, masse nytt garn og en stor mengde kjærlighet. Å lage disse sjalene tar både tid og koster penger, men det er veldig vanskelig å stoppe “produksjonen”. Og en vakker dag høsten 2012 kom ideen opp med å gjøre dem tilgjengelig for alle andre. Det startet med en side på Facebook, så instagram og en blogg – og i 2014 løftet jeg det enda ett hakk og åpnet nettbutikk. Året 2017 var året da jeg fikk fra å selge selv til å starte med forhandlersalg. Det er så himla gøy å se mine ting rundt i ganske land. Lurer du på om din garnbutikk selger Varm design, så sjekk listen her: ……. Hvis butikken din ikke står på  listen, be dem ta kontakt, så kanskje …. 😉

Hos meg finner du strikkepakker for store og små. Alt strikkes i rene kvalitetsprodukter, på store pinner og med mål om å skape inspirasjon, glede og mestringsfølelse til alle som strikker våre produkter.

Vil du vite mer? Ta gjerne kontakt slik at vi kan snakke om farger og design 🙂 Ha en fortsatt varm dag!

Strikkehilsen fra Anne Merete